• Ko je Strahinja Pavlović, kako bi sebe najkraće predstavio/la?

- Sebe bih predstavio kao jednu pozitivnu, plemenitu, optimističnu i veselu osobu, spremnu da pomogne ljudima. Imam 21 godinu, dolazim iz Loznice i student sam turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

 

  • Koja su tvoja interesovanja i hobiji?

- Moje primarno interesovanje jeste putovanje i upoznavanje različitih kultura i običaja, zbog čega sam i upisao studije turizma. Pored toga, volim da planinarim i obilazim različite delove naše prelepe zemlje. U slobodno vreme, volim da igram tenis, basket, obožavam kvizove, a pored svega toga, volim da volontiram.

 

  • U slobodno vreme možemo da te sretnemo na kojim lokacijama u gradu?

- Možete me naći bilo gde u gradu, jer u toku dana pređem veliki broj kilometara. Trenutno, zbog obaveza oko učenja, najviše vremena provodim na fakultetu. Kad nemam obaveza oko učenja, volim da sa društvom odem do centra. S vremena na vreme se uključim u neku volontersku aktivnost, pa me možete sresti na raznim kulturnim dešavanjima u gradu poput koncerata i izložbi.

 

  • Šta je bio okidač da kreneš u volontersku avanturu?

- Sasvim slučajno sam naleteo na prijavu volontera za Evropsku prestonicu kulture (negde prve polovine ove godine) i to mi je privuklo veliku pažnju i želju da budem deo jednog takvog događaja koji je poseban i značajan za ceo grad. Pored toga, jako sam komunikativna osoba i volim da se upoznajem sa drugim ljudima, pa je to još jedan razlog uključivanja u volontersku avanturu.

 

  • Kakvo je tvoje iskustvo u volonterskim „vodama“

- Moje iskustvo u volonterskim vodama traje još iz srednje škole, jer sam volontirao za lokalnu turističku organizaciju na raznim događajima i dešavanjima u gradu. Pored toga, bio sam uključen u rad kancelarije za mlade. 

 

  • Koja je za tebe formula i ključ volontiranja?

- Formula i ključ volontiranja je da se mladi aktivno uključe u različite volonterske aktivnosti, što će doprineti međusobnoj povezanosti, dobroj komunikaciji, socijalizaciji, a takođe pomoći lokalnoj zajednici, kako bi se poboljšao život u gradu.

 

  • Koju bi volontersku akciju posebno izdvojio/la?

- Posebno bih izdvojio Kaleidoskop, gde sam učestvovao na otvaranju i volontirao na samoj manifestaciji. Utisci sa ovog događaja su bili sjajni. Upoznao sam dosta ljudi, pričao sa umetnicima, pogledao sve izložbe i sva dešavanja oko same manifestacije (na nekima sam i volontirao), a pored svega toga sam se dobro zabavio i uživao.

 

  • Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put to sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti?

- Volontiranje može pomoći mladima da se pronađu u različitim društvenim sferama i da shvate u kom pravcu žele da idu i šta je ono što ih ispunjava. Takođe, mladi mogu da se oprobaju i u svojoj struci i da otvore vrata svojoj budućoj karijeri kroz sticanje znanja i veština.