• Ko je Sunčica Dronjak, kako bi sebe najkraće predstavio/la?

Sunčica je osoba koja jedva čeka da upozna sve što ovaj svet ima da joj pruži. Zvuči kao avanturista ali nisam toliko u praksi, radim na tome.

  • Koja su tvoja interesovanja i hobiji?

Moja interesovanja su muzika, psihologija, rad sa ljudima, sport, a hobiji volontiranje, crtanje/slikanje ali samo za svoju dušu. 

  • U slobodno vreme možemo da te sretnemo na kojim lokacijama u gradu?

Volim da budem sa svojim društvom i u poznatoj sredini. Uglavnom budemo u manje prometnim kafićima, ili se družimo po kućama. Lokacije neću da vam otkrijem jer ni sama nisam sigurna hahah.

  • Šta je bio okidač da kreneš u volontersku avanturu?

 Korona. Bila sam sama u Novom Sadu, bez društva jer su se svi vratili svojim kućama i tu sam odlučila da se upustim u nepoznato što zasigurno nije stvar koju inače radim. 

  • Kakvo je tvoje iskustvo u volonterskim „vodama“

Sjajno, mogla bih reći i savršeno. Organizacija sa kojom sam počela, a o njoj nisam znala apsolutno ništa jer nisam iz Novog Sada je možda i razlog zašto sam nastavila sve do danas. Koordinatori koji su tu od samog početka, njihov pristup i iskrenost u svemu tome, zabava, volja da nas nauče svačemu novom, briga o nama, druženje, ekipa i možda najlepši deo novi prijatelji koje sam tu upoznala.

  • Koja je za tebe formula i ključ volontiranja?

Dobra volja, bezuslovna pomoć bez očekivanja i čuvanje sebe u procesu.

  • Koju bi volontersku akciju posebno izdvojio/la?

Pakovanje paketa u magacinu za ugrožene grupe tokom početka pandemije. Verujem da su to mnogi rekli, i zvuči čudno jer je bio jako haotičan period preplavljen strahom ljudi, ali nama je bilo prezabavno i opušteno.

  • Koliko volontiranje pomaže mladima da se samoostvare, da nađu put to sebe i nekog svog „zvanja“ u budućnosti?

Jako puno! Volontiranjem dobijamo priliku da naučimo puno novih stvari i steknemo nove veštine, upoznamo nove ljude, steknemo radnu naviku i disciplinu kao i da radimo samostalno ili u timu. Dobar je „alat“ za socijalizovanje i druženje.